13.8.2013

Allergialiiton jäsenet

Laktoositon ei ole maidoton!

Ja sitten: tervehdys kaikille tuleville lukijoillemme!

Allergialiitto kävi lomailemassa "pitkän" viikonlopun Lontoossa - ja viimeisenä iltana hotellissa se sitten iski. Kuningasidea!

Ja tuumasta tekoihin, tämä blogi kertoo vakavasti maitoallergisen (+ jotkin pähkinät, raaka kananmuna ja kala sekä muut merenelävät) elämästä ja kokemuksista sekä tämän avopuolison sovelluksista sekä ajoittaisesta panikoinnista.

Allergioita Niksulla on siis useampiakin, mutta pääasiassa käsittelyssä on maitoallergia. Maitoallergia on aikuisilla hyvin harvinainen ja Googlen haulla aiheesta löytyy jonkin verran yleistä tietoa, joten KVG ihan ite. Tässä liitossa mukana - lähes kolmantena pyöränä - on vakava allergia maitoproteiinille, jolle altistuminen aiheuttaa pahimmassa tapauksessa anafylaktisen sokin, kurkun umpeenturpoamisen ja tukehtumisen, joten ruokavalion noudattaminen on justiinsa, vaikka se joillekin (myös allekirjoittaneelle) on yllättävänkin vaikea asia käsittää.

Blogia kirjoittamassa häärivät ruokavammainen Niksu itse sekä avopuoliso Essi. Lisäksi vieraskynä-kirjoituksissa ajatuksiaan ja kokemuksiaan jakavat esimerkiksi sukulaiset ja ystävät. Toiveita käsiteltävistä aiheista otamme mielellämme vastaan. Ainakin postauksia on tulossa ulkomaan reissuista, sopiviksi muokattuja reseptejä sekä luultavasti ihan tavallista arkea.

Niksun allergiat eivät rajoita elämäämme, mutta tokihan ne on huomioitava kaikessa, kaikkialla ja koko ajan. Tervetuloa mukaan!

1 kommentti: